در کمتر از ۱۰ دقیقه سفیر تپسی شوید!

رهایی از ساعت‌ های اوج ترافیک تهران

تهران بارها در چندین فهرست و رده بندی، جزو شلوغ‌ترین و ترافیک‌ترین شهرهای جهان بوده‌است. میل به استفاده از خودروی شخصی برای انجام کارهای روزمره، خیابان‌ها را روز به روز شلوغ و شلوغ‌تر می‌کند و از سرعت زندگی می‌کاهد. در این شرایط، بخش زیادی از انرژی ما در طول روز در ترافیک، تلاش برای به موقع رسیدن به مقصد و پیدا کردن جای پارک تلف می‌شود. دانستن ساعت‌ های اوج ترافیک تهران کمک می‌کند تا حداقل در این روزها و ساعات از خودروی شخصی استفاده نکنیم. زمان های پر ترافیک تهران در فصول مختلف سال باهم تفاوت دارد، مثلا ترافیک شب عید با ترافیک آغاز سال تحصیلی متفاوت است؛

اما به صورت کلی می‌توان الگوی مشخصی از ساعات پر ترافیک تهران در طول روز را بدست آورد. اگر مجبور نیستید، این الگو را حتما استفاده کنید.

ساعت‌ های اوج ترافیک تهران در طول روز

نیمه اول سال به دلیل طولانی بودن روز، و این که مردم تمایل دارند تا ساعات بیشتری را در خارج از خانه سپری کنند، ترافیک در ساعات پایانی روز بیشتر می‌شود، اما همچنان زمان حرکت مردم به سمت محل کار، جزو ساعت های اوج ترافیک تهران است.

در ابتدای صبح به یکباره حجم زیادی از افراد قصد دارند تا به محل کار بروند؛ به جز بخشی از که از ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی استفاده می‌کنند، بقیه افراد تمایل دارند تا با استفاده از خودروی شخصی به محل کار بروند.

با توجه به این که ظرفیت اتوبان‌ها و خیابان‌های سطح شهر تهران، برای این حجم از خودرو طراحی نشده‌است، طبیعتا در ساعات ابتدایی صبح، ساعت های اوج ترافیک تهران است.

به طور میانگین، می‌توان این طور که گفت که در نیمه اول سال، بین ساعت 6:30 تا 8:30 صبح معمولا در اکثر اتوبان‌ها و معابر درون شهری، ترافیک شدیدی حکم فرماست و باید حداقل انتظار یک تا دوساعت معطلی را داشته باشید.

بعد از ترافیک صبحگاهی از ساعت 12 ظهر دوباره به حجم رفت و آمد در معابر افزوده می‌شود.

از ساعت 16 تا 18 ترافیک روندی صعودی دارد. درست زمانی که بسیاری از کارمندان از محل کار به خانه بازمی‌گردند.

در این ساعت به اصطلاح شهر قفل می‌شود. ساعت‌ های اوج ترافیک تهران از 8 شب کاهش می یابد.

ساعت‌ های اوج ترافیک تهران
ساعت‌ های اوج ترافیک تهران

تقرییا از ساعت 9 صبح رفته رفته از شدت ترافیک کم می‌شود و در پیک اول بازگشت مردم به خانه، یعنی حدود ساعت 12 تا 13 مجددا بر بار ترافیک اضافه می‌شود و حدود ساعت 15 تا 16 و همزمان با تعطیل شدن ادرات، ترافیک در مسیرهای برگشتی بیشتر می‌شود.

در مناطقی از شهر که عمده مراکز خرید و تجاری در آن قرار دارند، در ساعات ابتدای شب، حدود 20 تا 21 هم ترافیک افزایش پیدا می‌کند.

پر ترافیک‌ترین مناطق تهران کجاست؟

اما علاوه بر دانستن ساعت های اوج ترافیک تهران اطلاع از شلوغ‌ترین و پر ترافیک‌ترین مناطق تهران هم به شما کمک می‌کند تا اگر کار ضروری ندارید، در ساعات شلوغ به این مناطق شهر سفر نکنید.

البته که اگر چند سالی در تهران زندگی کرده‌باشید، حتما می‌دانید که کدام مناطق معمولا ترافیک بیشتری دارند، اما براساس آمارهای مرکز کنترل ترافیک تهران، منطقه 2 و منطقه 3 شهر تهران معمولا ترافیک بیشتری نسبت به سایر مناطق دارند.

منطقه 2 تهران؛ نقطه اوج ترافیک

صادقیه، ستارخان، شهرآرا، مرزداران، پونک، سعادت آباد، طرشت، گیشا و شهرک غرب؛ فرقی نمی‌کند. اگر چند سالی را در یکی از این محله‌ها زندگی کرده‌باشید و یا محل کارتان آنجا بوده و رفت و آمد زیادی داشته‌اید، احتمالا حتی با شنیدن اسمشان هم دچار سردردهای ناشی از ترافیک می‌شود.

براساس آمار، منطقه 2 تهران که شامل بخش‌های غربی و شمال غربی می‌شود، بیشترین حجم ترافیک را در ساعات مختلف شبانه روز تجربه می‌کند.

دسترسی به بزرگراه جناح، بزرگراه چمران، بزرگراه اشرفی اصفهانی و خیابان آزادی، این منطقه را به یکی از مهمترین مسیرهای مواصلاتی تبدیل کرده که معمولا همیشه شلوغ است.

اگر قرار است به سمت این محله‌ها بروید، دیگر نیازی به چک کردن ساعت های اوج ترافیک تهران نیست و شما می‌توانید به صورت پیش‌فرض، ترافیک شدیدی را در این منطاق تصور کنید.

بزرگراه شیخ فضل الله نوری( جنوب به شمال) حدفاصل خروجی یادگار جنوب تا ورودی از یادگار شمال، در صدر فهرست پرترافیک‌ترین مناطق تهران قرار گرفته است.

مکان های پر ترافیک در تهران

بسیاری از مکان‌ها در شهر تهران به علت ماهیت و نوع فعالیت خود، باعث به وجود آمدن ترافیک می‌شوند. یکی از بهترین نمونه‌ها، بازار بزرگ تهران است که با وجود این که تمامی خیابان‌های اطراف آن جزو طرح ترافیک محسوب می‌شود، اما همچنان ترافیک در اکثر خیابان‌های منتهی به بازار تهران به چشم می‌خورد.

همچنین برخی از مناطق شهر به دلیل مرکزیتی که دارند، معمولا در تمامی ساعات شبانه روز، ترافیک شدیدی دارند. میدان ونک، چهاراه ولعیعصر و خیابان انقلاب، میدان آزادی، خیابان شریعتی و بزرگراه چمران، معمولا در بیشتر ساعات شبانه روز ترافیکی شدیدی دارند.

ترافیک های فصلی را فراموش نکنید

تا به اینجا درباره مکان های پر ترافیک در تهران که معمولا در تمامی فصول سال الگوی یکسانی دارند صحبت کردیم.

اما علاوه بر این ترافیک‌های روتین و همیشگی خسته کننده، در بعضی از مواقع سال، به دلایل دیگری از جمله بازگشایی مدارس، روزهای پایانی سال، لحظات افطار در ماه رمضان و غیره، خیابان‌ها بیش از پیش شلوغ و غیر قابل رفت‌وآمد می‌شوند.

دلایل عمده ترافیک شهر تهران

اما چرا معضل ترافیک شهر تهران تا این حد غیرقابل کنترل شده و چه عواملی باعث ایجاد و یا تشدید آن می‌شوند؟ مسلما یکی از اصلی‌ترین عوامل ترافیک در تهران، ناتوانی سیستم حمل و نقل عمومی در خدمت رسانی مناسب و به موقع به شهروندان است.

طبیعتا اگر همه شهروندان دسترسی مناسبی به سیستم حمل‌ونقل عمومی داشتند، تا حد زیادی از بار ترافیک خیابان‌ها کاسته می‌شد. مورد بعدی، عرض خیابان‌ها و تعداد بیش از ظرفیت خودروهای سطح شهر به نسبت ظرفیت خیابان است.

اما با توجه به تمامی این موارد و کاستی‌های موجود، چطور می‌توانیم از این غول بزرگ خیابانی فرار کنیم و آرامش خود را حفظ کنیم.

چطور به ترافیک بر نخوریم

یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از هدر رفتن زمان و وقت در ترافیک این است که در زمان‌های شلوغی به مناطق پرترافیک شهر مثل مرکز شهر، بازار و مناطق 2 و 3 سفر نکنیم.

بهتر است در صورت امکان سفر به این مناطق را به زمان‌های خلوت، مثلا بین ساعات 9 تا 11 صبح موکول کنید.

همچنین استفاده از سیستم حمل‌ونقل عمومی، مانند مترو و اتوبوس هم می‌تواند شما را از گیر افتادن در ترافیک نجات دهد.

اما بهترین روشی که شما را از گیرکردن در ترافیک طاقت فرسای مناطق طرح ترافیک ترافیک نجات می‌دهد و استرس و شلوغی مترو و اتوبوس را هم به همراه ندارد، سفر با تپسی است.

در زمان های پر ترافیک تهران با تپسی سفر کنید

سفرهای درون شهری با ماشین شخصی، استرس و کلافکی ماندن در ترافیک و پیدا کردن جای پارک را به همراه دارد. برای سفر به مرکز شهر، بردن ماشین شخصی بزرگترین اشتباهی است که هرکسی می‌تواند مرتکب شود.

مناطق تحت پوشش طرح ترافیک هم که جای خود را دارد. سفر با تپسی به شما این امکان را می‌دهد که در زمان های پر ترافیک تهران با آسودگی خاطر سفر کنید و دغدغه‌ای جز رسیدن به مقصد نداشته باشید.

یکی از مهمترین فاکتورها در مکانیزم محاسبه قیمت سفرهای تپسی، ترافیک موجود در مسیر است. بنابراین در مسیرهایی که ترافیک شدیدی در آن‌ها وجود دارد، هزینه سفر با افزایش اندکی محاسبه خواهد شد. پیشنهاد می‌شود که برای کاهش هزینه‌ سفر با تپسی، تا خلوت شدن ترافیک صبر کنید و از انجام سفر در زمان‌های پر ترافیک تهران خودداری کنید. 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هرشب 200 میلیون تومان جایزه‌ دبلنای تپسی

X