نگاهی به سخنرانی مدیر عامل تپسی در دانشگاه شریف
ارزشگذاری و راستیآزمایی سرمایهگذاری خطرپذیر
سمینار «ارزشگذاری و راستیآزمایی سرمایهگذاری خطرپذیر»، هفته گذشته در دانشگاه شریف برگزار شد. در این سمینار، میلاد منشیپور، مدیر عامل تپسی، به بیان تجارب و دانستههای خود در این حوزه پرداخت و در انتها، به سوالهای دانشجویان حاضر در برنامه پاسخ داد.
آقای منشیپور در ابتدای سخنان خود، دو راه سرمایهگذاری در شرکتها از طریق سرمایهگذاری مالی (financial Investment) و ادغام و تملیک (Merger and Acquisition) و تفاوتهای آنها را برای دانشجویان تشریح کرد. وی همچنین پیشبینی کرد که در دو سال آینده سرمایهگذاران در شرکتها بیشتر به سمت ادغام و تملیک حرکت خواهند کرد.
مدیرعامل تپسی، در بخش دیگری از سخنرانی، به تشریح مراحل سرمایهگذاری، راستیآزمایی و ذکر برخی از تجارب تپسی در این حوزه پرداخت. به گفتهی منشیپور، در مرحلهی ابتدایی کسب و کار(seed ) مهمترین نکته ایجاد اعتماد دو طرفه بین سرمایهگذار و موسسین است. با انجام مراحل سرمایهگذاری، عدم قطعیت در ارزیابیها تا حدودی کاهش پیدا میکند.
تشریح روشهای مرسوم بینالمللی ارزشگذاری کسبوکارهای نوپا، بخش دیگری از سخنان میلاد منشیپور بود. وی 4 روش ارزشگذاری شامل تنریل درآمد پیشبینی شده، ارزیابی مدل کسب و کار، چانهزنی موسسین براساس میزان سهام آنها پس از رقیق شدن (Rule of Thumb ) و روش نسبی را معرفی و در ارتباط با هریک، توضیحاتی را به حضار ارائه کرد.
میلاد منشیپور در بخش دوم از ارائه خود، به شرایط سرمایهگذاری در کسبوکارها در ایران پرداخت. وی با اشاره به عدم تمایل به سرمایهگذاری خطرپذیر در ایران گفت: «در ایران تعداد و سرمایه تحت مدیریت سرمایهگذاران سنتی بسیار قابل توجه است و این در حالی است که سرمایهگذاری خطرپذیر حجم بسیار کوچکی دارد. اتفاق خوب این است که سرمایهگذاران سنتی، به تدریج به واسطه تجربه موفقیتآمیز سرمایهگذاران خطرپذیر، به سرمایهگذاری در این حوزه تمایل پیدا کنند. در حال حاضر رقابت در حوزه سرمایهگذاری خطرپذیر بسیار کم است و متعاقبا، مشتریان که شرکتهای نوپا و متقاضی جذب سرمایه هستند، در حق انتخاب شرایط سرمایهگذاری متضرر میشوند.»
در بخش پایانی سمینار، مدیر عامل تپسی به سوالهای دانشجویان و سایر افراد حاضر در سمینار پاسخ داد. د