نحوه محاسبه خسارت تصادف 50 50 + دیه تصادف 50 50
تصادفات رانندگی علاوه بر خسارات مالی و جانی، برای رانندگان دردسرهای قانونی و اداری نیز در پی دارد. ممکن است بسیاری از رانندگان هنوز از چم و خم قوانین بیمهای و نحوه دریافت خسارت و همچنین شناخت مقصر تصادف اطلاعی نداشته باشند. به همین خاطر قرار است در این مقاله از وبلاگ تپسی نحوه محاسبه خسارت تصادف 50 50 را مرور کنیم. همچنین توضیح دهیم مبلغ دیه تصادف 50 50 چطور محاسبه خواهد شد.
تصادف 50 50 چیست؟
اول بهتر است توضیحی کوتاه در رابطه با این نوع تصادف ارائه دهیم. در تصادف 50 50 هر دو طرف یا تمام افراد دخیل در تصادف ( تصادفات زنیجرهای) به یک اندازه مقصر هستند.
همانطور که در مقاله «کروکی تصادف؛ تعریف، شرایط، نحوه اعتراض» توضیح دادیم، شناخت مقصر حادثه بر عهده پلیس راهنمایی و رانندگی است.
در حقیقت کروکی که توسط پلیس کشیده میشود، مقصر تصادف را مشخص خواهد کرد. ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که آیا میشود دو یا چند راننده در حادثه به یک میزان مقصر باشند و جواب این سوال مثبت است.
به عنوان مثال شرایط زیر را در نظر بگیرید:
- عدم رعایت حق تقدم از هر دو طرف
مثلاً در یک تقاطع که هیچیک از رانندگان حق تقدم را رعایت نکردهاند. اگر حادثهای پیش بیاید، احتمالا همه افراد به یک میزان مقصر هستند.
- حرکات اشتباه همزمان
در برخی مواقع هر دو راننده ممکن است همزمان مرتکب خطاهایی مانند تغییر ناگهانی خط، توقف بیمورد یا عدم رعایت فاصله شوند.
- نبود شواهد کافی
اگر شواهد کافی برای تعیین مقصر اصلی وجود نداشته باشد، تصادف به صورت ۵۰-۵۰ ارزیابی میشود.
نحوه محاسبه خسارت تصادف 50 50 چگونه است؟
اگر افسر پلیس راهنمایی و رانندگی، مقصر یک حادثه را هر دو راننده تشخیص دهد، نحوه محاسبه خسارت تصادف 50 50 چگونه خواهد بود؟
این سوال یک فرمول ساده دارد. در این شرایط هر راننده نیمی از خسارت طرف مقابل را پرداخت خواهد کرد. اما این خسارت را باید راننده از جیب پرداخت کند یا بیمه آن را تقبل خواهد کرد؟ در ادامه توضیح خواهیم داد.
بیشتر بخوانید: قانون تصادف با خودرو پارک شده
پوشش بیمه شخص ثالث در جبران خسارت تصادف 50 50
داشتن بیمه شخص ثالث برای رانندگان ضروری و اجباری است. یعنی اگر خودرویی بیمه شخص ثالث نداشته باشد، توسط پلیس جریمه و توقیف خواهد شد.
پس در تصادفات 50 50 نیز این بیمه میتواند کارکرد داشته باشد. بیمه شخص ثالث خسارات ناشی از تصادف 50 50 را جبران میکند. راننده باید بعد از حادثه با داشتن کروکی و توصیه نماینده بیمه، اقدام به گرفتن خسارت کند.
پوشش بیمه بدنه در جبران خسارت تصادف 50 50
رانندگان در این نوع تصادف میتوانند از بیمه بدنه ماشین نیز استفاده کنند. همانطور که توضیح دادیم بیمه شخص ثالث خسارات جانی سرنشینان و مادی ماشین را جبران میکند.
راننده در این نوع حوادث میتواند از بیمه بدنه نیز استفاده کند. البته بیمهگر مبلغ فرانشیز را از خسارت نهایی کم خواهد کرد. این مبلغ در تعهدنامه و قرارداد بیمه شما ذکر میشود.
دیه در تصادف 50 50
اگر تصادف منجر به خسارات جانی یا حتی فوت سرنشینان خودرو مقابل شود، نحوه پرداخت دیه تصادف 50 50 چطور خواهد بود؟
دریه تصادف 50 50 نیز مانند خسارت مادی ماشین است. یعنی هر یک از رانندگان موظف هستند نیمی از دیه طرف مقابل را پرداخت کنند. همانطور که میدانید در صورت داشتن بیمهنامه معتبر، این هزینه توسط بیمه پرداخت خواهد شد.
پرداخت دیه در تصادفات ۵۰ ۵۰ و فوت هر دو راننده
یکی از شرایطی که ممکن است در تصادفات 50 50 جرحی پیش بیاید، فوت هر دو راننده است. در این صورت اگر رانندگان بیمه باشند، پرداخت دیه بر عهده بیمهگر است. اما اگر ماشین بیمه نداشته باشد، ورثه راننده ملزم به پرداخت دیه هستند.
نحوه پرداخت خسارت تصادف 50 50 در صورت بیمه نبودن
همان طور که توضیح دادیم، داشتن بیمه شخص ثالث برای رانندگان ضروری است. اما اگر رانندهای بیمه نباشد، در این نوع حوادث باید خسارت طرف مقابل را از جیب پرداخت کند.
بیشتر بخوانید: راهنمای قوانین تصادف با موتور در سال ۱۴۰۳
پرداخت دیه در تصادفات جرحی 50 50
در این نوع حوادث اگر سرنشینان و یا راننده مقابل آسیب جانی ببیند پرداخت دیه بر عهده کیست؟ دو مورد را در این شرایط باید در نظر گرفت:
- آسیب جرحی راننده
اگر یکی از رانندگان مقصر در حادثه آسیب ببیند، نیمی از دیه توسط راننده مقابل (در صورت بیمه داشتن، پرداخت خسارت بر عهده بیمه است) پرداخت خواهد شد.
- آسیب جرحی سرنشینان
اگر یکی از سرنشینان آسیب ببیند، نیمی از دیه را بیمه شخص ثالث راننده مقابل و نیمی دیگر را بیمه شخص ثالث راننده ماشین خودی پرداخت میکند.
دیه تصادف 50 50 با عابر
ما در وبلاگ تپسی در مقالهای با عنوان « قوانین تصادف با عابر پیاده» در رابطه با شرایط تصادف با عابر پیاده به طور مفصل توضیح دادهایم. مهمترین نکته در این مسئله این است که در حادثه ممکن است عابر نیز مقصر باشد.
پس نحوه پرداخت دیه تصادف 50 50 با عابر شبیه به شرایط کلی این حادثه است. یعنی راننده نیمی از دیه عابر را پرداخت خواهد کرد.
تصادف ۵۰ ۵۰ منجر به فوت زندان دارد؟
بر اساس قانون مجازات اسلامی، تصادفات منجر به فوت ممکن است بین 3 ماه تا 3 سال زندان داشته باشد. تصمیمگیری در این رابطه بر عهده قاضی است. اولیاءدم میتوانند با توافق با طرف مقابل، رضایت دهند.
نتیجهگیری
اگر قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنید، نیازی به دانستن قوانین تصادف ندارید. اما اگر به هر دلیلی دچار حادثه شدید، بهتر است مروری کامل بر قوانین تشخیص مقصر، کشیدن کروکی، نوع بیمه و همچنین دریافت خسارت داشته باشید.
سوالات متداول
1- آیا داشتن یا نداشتن گواهینامه بر افزایش خسارت تصادف ۵۰ ۵۰ تاثیر دارد؟
نداشتن گواهینامه توسط یکی از رانندگان، تاثیری بر روی نحوه پرداخت خسارت ندارد. اما میتواند برای راننده بدون گواهینامه جریمه مضاعف به همراه داشته باشد.
2- افت قیمت در تصادفات 50 50 چگونه است؟
افت قیمت ماشین در تصادفات رانندگی اتفاقی عادی است. در تصادفات پنجاه پنجاه هم اگر این اتفاق بیفتد، پرداخت خسارت بین رانندگان تقسیم میشود.
3- پرداخت دیه توسط بیمه شخص ثالث در تصادفات جرحی چگونه است؟
در تصادفات منجر به آسیب یا فوت، اگر هر دو طرف بیمه شخص ثالث داشته باشند، شرکت بیمه این مبالغ را مطابق قانون پرداخت میکند. اگر دیه از سقف تعهدات بیمه تجاوز کند، مابقی مبلغ باید توسط خود فرد پرداخت شود.
4- بیمه حوادث مبلغی به رانندگان پرداخت میکند؟
بله. اگر راننده مقصر در تصادف پنجاه پنجاه، بیمه حوادث داشته باشد، میتواند خسارات جانی واردشده به خود در تصادف را دریافت کند.
5- آیا در تصادف 50 50، هر دو طرف باید خسارت یکدیگر را پرداخت کنند؟
بله، در تصادفات 50 50 هر دو طرف مقصر شناخته میشوند. بنابراین، هر راننده باید 50 درصد از خسارت وارد شده به خودروی طرف مقابل را پرداخت کند.
6- اگر هر دو طرف بیمه شخص ثالث داشته باشند، نحوه پرداخت خسارت چگونه است؟
شرکت بیمه شخص ثالث هر راننده، 50 درصد از خسارت وارده به خودروی طرف مقابل را پرداخت میکند. این پرداخت بر اساس پوشش بیمه و سقف تعهدات بیمهنامه محاسبه میشود.
7- آیا در تصادف 50-50، فرانشیز از خسارت کسر میشود؟
بله، معمولاً در پرداخت خسارت از طرف بیمه، مبلغی به عنوان فرانشیز (سهم راننده از خسارت) کسر میشود. میزان فرانشیز بسته به شرایط بیمهنامه و قوانین شرکت بیمه متفاوت است.
8- آیا میتوان برای اعتراض به تصمیم 50 50 اقدام کرد؟
بله، اگر یکی از طرفین احساس کند که تقسیم تقصیر عادلانه نیست، میتواند به کمیسیونهای حل اختلاف یا دادگاه مراجعه کرده و اعتراض خود را ثبت کند.