در کمتر از ۱۰ دقیقه سفیر تپسی شوید!

چگونه دمای ماشین را پایین بیاوریم؟

معمولا شرکت‌های سازنده اتومبیل با توجه به نوع خودرو، یک آستانه تحمل را برای دمای اسمی موتور تعبیه می‌کنند. هنگامی که میزان حرارت آب در گردش موتور از حد معینی فراتر رود، باعث جوش آمدن آب و داغ شدن موتور می‌شود. این اتفاق معمولا در فصل تابستان به علت افزایش دمای هوا، بیشتر رخ می‌دهد. در مسافرت‌های تابستانی، جوش‌ آوردن اتومبیل می‌تواند برای شما دردسر ساز شود. اما می‌توان با رعایت نکاتی ساده، آن‌ها را به حداقل رساند. در واقع دلیل گرم شدن موتور خودرو، این است که سیستم خنک کننده دچار مشکل شده و گرما قادر نیست از محفظه موتور خارج شود. اما چگونه می‌توان دمای ماشین را پایین آورد؟ در این مقاله از سایت تپسی به بررسی روش‌های کاهش دما خودرو و تنظیم آن و همچنین خنک نگه‌داشتن خودرو می‌پردازیم. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

ثبت‌نام راننده خودرو

خنک نگه‌داشتن موتور خودرو چه تاثیری در عملکرد موتور دارد؟

دمای ماشین به طور مستقیم در عملکرد سیستم احتراق و همچنین موتور ماشین تاثیر گذار است. 

بالا رفتن دما ممکن است خسارات جبران‌ناپذیری به قطعات ماشین وارد کند. پس قبل از آنکه خودرو شما به اصطلاح جوش بیاورد، به فکر علاج باشید.

آب بندی قطعات موتور از جمله سیلندر و پیستون‌ها به حفظ دمای استاندارد ماشین بستگی دارد. به همین خاطر است که وقتی دمای ماشین بیش از حد زیاد شود، به اصطلاح واشر می‌زند.

در این وضعیت، واشر سر سیلندر که محافظ بین بلوک سیلندر و سرسیلندر است ذوب شده و در ادامه ماشین آب و روغن قاطی می‌کند.

علت داغ کردن خودرو هر چیزی که باشد، لازم است منبع گرم شدن بیش از حد را پیدا کرده و آن را بر‌طرف کنید تا از ایجاد صدمات احتمالی به موتور خودرو جلوگیری شود.

  

چه عاملی در خنک نگه‌داشتن موتور خودرو تاثیرگذار است؟

 عوامل مختلفی در خنک نگه‌داشتن موتور ماشین تاثیر گذار است. از نحوه رانندگی بگیرید تا محل پارک ماشین. مواردی که در ادامه هرکدام را توضیح می‌دهیم.

ترموستات‌ عامل خنک نگه‌داشتن خودرو

برای اینکه از گرم شدن موتور ماشین جلوگیری کنید، اولین قدم بررسی وضعیت ترموستات است.

در واقع ترموستات میزان خنک بودن موتور را تنظیم کرده و در صورت خرابی، به راحتی می‌تواند باعث گرم شدن بیش از حد اتومبیل شما شود.
روغن موتور

معمولا روغن اتومبیل علاوه بر روان کردن قطعات خودرو، به حذف گرمای اضافی موتور نیز کمک می‌کند. پس در صورتی که خاصیت روغن موتور از بین برود یا اندازه آن در خودرو کاهش پیدا کند، میزان گرانروی آن کمتر می‌شود.

به این ترتیب روغن در هنگام برخورد با قطعات داغ موتور قادر به انجام وظایف خود نبوده و فرایند خنک کنندگی موتور را تکمیل نمی‌سازد.

برای جلوگیری از این اتفاق لازم است تعویض روغن موتور خودرو خود را سر وقت انجام دهید. این کار به خنک نگه‌داشتن خودرو شما کمک می‌کند.

مایع خنک‌کننده موتور

یکی دیگر از دلایل افزایش دما، می‌تواند کم بودن میزان مایع خنک کننده دما باشد. پس بررسی سطح خنک کننده و در صورت نیاز اضافه کردن آن از این مشکل جلوگیری می‌کند.

فقط باید به این نکته توجه داشته باشید ‌که هنگام بررسی ماشین باید کاملا خنک باشد و هر چند روز یکبار آن را بررسی کنید. این موضوع در ماه‌‌های گرم سال ضرورت بیشتری پیدا می‌کند.

برای بررسی سطح خنک‌‌کننده‌، کاپوت را باز کرده و مخزن مایع را خوب بررسی کنید. مایع خنک کننده در واقع از جوش آوردن موتور خودروی شما جلوگیری کرده و باعث تنظیم دمای موتور می‌شود.

ضد یخ کمک شایانی به خنک نگه‌داشتن خودرو شما در طول فصل گرما می‌کند.

 شستشوی رادیاتور

یکی از روش‌های خنک نگه‌ داشتن موتور خودرو، شستشوی رادیاتور توسط یک مکانیک ماهر است. حتی اگر خنک‌ کننده موتور سطح مناسبی داشته باشد، در نهایت کثیف شده و باید حتما تعویض شود.

تعویض باتری

خوب است بدانید که یک باتری کارکرده و قدیمی نمی‌تواند به اندازه قدرت یک باتری نو نیرو تولید کند.

در نتیجه ماشین شما باید بیشتر کار کند تا کمبود نیرو را جبران کند‌. در نهایت این عامل باعث گرم شدن خودرو می‌شود.

خنک نگه‌داشتن کابین خودرو

یکی دیگر از روش‌های خنک نگه‌داشتن خودرو ، جلوگیری از گرم شدن کابین خودرو است. برای این کار می‌توانید خودرو را در زیر سایه نگه دارید یا کاپوت آن را خوب بپوشانید.

همچنین قبل از سوار شدن تمام پنجره‌ها و درهای آن را برای مدتی باز بگذارید تا گرمای اضافی از کابین خودرو خارج شود.

پارک در سایه

تا حد امکان همیشه خودرو خود را در زیر درخت، در سایه ساختمان یا در مکان خنک دیگری پارک کنید.

در واقع یکی از بهترین روش‌ها برای خنک نگه‌ داشتن دمای کابین خودرو، پارک در سایه است.

استفاده از سایه یکی از کم هزینه‌ترین و راحت‌ترین روش‌ها برای خنک نگه‌داشتن خودرو تلقی می‌شود.

استفاده از سایبان و شیشه های دودی

اگر می‌خواهید مدت زیادی را در بیرون از خودروی بمانید، یا در منطقه بسیار گرم زندگی می‌کنید، یکی از روش‌های کاهش دمای کابین خودرو، استفاده از رنگ تیره برای پنجره است.

تیره کردن شیشه‌ها به خنک‌تر ماندن فضای اتاق خودرو کمک می‌کند. علاوه بر این استفاده از سایبان می‌تواند باعث ماندگاری بیشتر رنگ خودرو شده و طول عمر لاستیک خودروی شما را بیشتر کند.

باز کردن شیشه‌ها و خنک نگه‌داشتن خودرو

در صورت گرم بودن هوا، حتما پنجره‌های خودرو را کمی باز بگذارید تا هوا در آن جریان داشته باشد؛ زیرا پنجره‌‌های بسته باعث محبوس شدن هوای گرم در داخل خودرو شده و به گرم شدن فضای بسته اتومبیل منجر می‌شود.

چگونه دمای موتور خودرو را تنظیم کنیم؟

در صورتی که دمای موتور بیش از حد بالا رود، امکان آسیب دیدن آن و حتی سوختگی موتور وجود دارد.

به همین دلیل سامانه خنک کننده موتور به گونه‌ای طراحی شده که گرمای موتور را به رادیاتور منتقل می‌کند. اما برای تنظیم دمای موتور می‌توانید از روش‌های زیر کمک بگیرید.

دستگاه تنظیم دمای موتور خودرو و خنک نگه‌داشتن خودرو

با توجه به پیشرفت‌های اخیر در صنعت ساخت دستگاه‌های مختلف خودرو، ابزاریتولید شده که به کنترل دمای موتور کمک کرده و از گرم شدن بیش از حد آن جلوگیری می‌کند.

یکی از بهترین آن‌ها، کیت هوشمند است که در ادامه بیشتر در رابطه با نحوه کار و مزایای آن می‌پردازیم‌.

کیت هوشمند کنترل کننده درجه آب موتور

این کیت باعث کاهش دمای موتور و حفظ دمای آن در شرایط مطلوب شده و از واشر زدن خودرو جلوگیری می‌کند.

در واقع این کیت یک محصول دانش محور و حاصل آزمایش‌ها و تست‌های مختلف در انواع خودرو است که می‌تواند باعث خنک نگه‌داشتن خودرو شود.

این کیت روی پژو، سمند موتور معمولی و پراید که دارای دو مهره آب هستند، قابل نصب است.

این کیت در زمان گرم شدن موتور، به مهره فن متصل می‌شود و دمای موتور را بین ۳ تا ۱۵ درجه بالاتر (قابل تنظیم با ولوم به صورت دلخواه) به ECU  گزارش می‌دهد.

برای مثال زمانی که دمای موتور ۸۰ است، این کیت دمای ۹۰ را به ECU گزارش می کند و در نهایت ECU دستور روشن شدن فن را صادر می‌کند.

مزایای استفاده از کیت

      • دارای قابلیت تنظیم قطعی فن

      • تنظیم دما بصورت دلخواه و ساده

      • نصب آسان و مقرون به صرفه

      • بدون نیاز به تغییر در سیم کشی و قابل نصب بر روی تمام  کامپیوترهای خودرو به صورت کاملا فابریک

    سیستم خنک کننده موتور چیست؟

    وظیفه اصلی سیستم خنک‌کننده، خنک نگه‌داشتن خودرو است. دمای نرمال و کاری موتور، دمایی است که موتور بهترین راندمان کاری خود را انجام دهد. به طور کلی می‌توانیم بگوییم سیستم خنک‌کننده موتور دو وظیفه اصلی زیر را به عهده دارد:

    ۱. خنک نگه داشتن دمای اجزای موتور در دمایی که روغن‌کاری موثر در آن امکان پذیر باشد.

    ۲. نگه داشتن دمای اجزای موتور در یک محدوده مشخص، به طوری که به سلامت خودرو و قطعات آن آسیبی وارد نشود.

    از اجزای اصلی سیستم خنک‌کننده ماشین می‌توان موارد زیر را نام برد:

        • رادیاتور

        • فن خنک کننده

        • موتور فن

        • پمپ آب

        • ترموستات

        • لوله‌های آب

      انواع سیستم‌های خنک کننده موتور‌ها

      انواع سیستم خنک کننده موتور‌ خودروها شامل سیستم خنک کننده موتور با هوا و سیستم خنک کننده موتور با آب است:

      ۱. سیستم خنک کننده موتور با هوا

      سیستم خنک کننده هوا بیشتر در موتور سیکلت‌ها و خودروهایی با تعداد سیلندر کم مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع روی بدنه موتور و سیلندرها، پره‌هایی وجود دارد که از طریق آن‌ها حرارت را به اطراف انتقال می‌دهد.

      جریان هوا در اطراف موتور ممکن است به صورت طبیعی یا توسط فن‌ها انجام گیرد. سیستم خنک کننده هوا بیشتر در موتور سیکلت‌هایی با حجم موتور پایین مورد استفاده قرار می‌گیرد.

      ۲. سیستم خنک کننده موتور با آب

      در این سیستم مایع خنک کننده در قسمت‌های مختلف موتور خودرو گردش کرده و حرارت آن را به خود جذب می‌کند و با گردش در رادیاتور، باعث خنک نگه‌داشتن خودرو می‌شود.

      این سیستم رایج‌ترین سیستم خنک کننده خودروهای بنزینی و دیزل محسوب می‌شود.

      مایع خنک‌کننده موتور

      گاهی به ضد یخ مایع خنک‌کننده نیز می‌گویند. مخلوط آب و ضد یخ علاوه بر جلوگیری از یخ زدن موتور، از بخار شدن آب در دمای بالا نیز جلوگیری می‌کند.

      علاوه بر این محلول ضد یخ از جرم‌گیری سیستم خنک کننده نیز جلوگیری می‌کند. ضد یخ‌های امروزی شامل آب و اتیلن گلیکول هستند و در حالت عادی بهتر است از نیمی آب و نیمی ضد یخ استفاده کنید.

      باید اشاره کنیم که ضد یخ مایعی بسیار سمی بوده و باید آن را از دسترس کودکان و حیوانات خارج کنید.

      در فصل‌های گرم سال، در صورتی دمای موتور خودرو بیش از حد بالا رفت، این احتمال وجود دارد که سطح مایع خنک کننده موتور پایین باشد. پس در اولین اقدام، سطح مایع را در مخزن مخصوص مایع خنک کننده در کنار رادیاتور بررسی کنید.

      بهترین مایع خنک‌کننده رادیاتور

      در گذشته برای خنک کردن موتور اتومبیل از مخلوط آب و الکل استفاده می‌کردند. اما امروزه انواع مایع خنک‌کننده وجود دارد که نقش مکمل را داشته جایگزین ضد یخ نیست.

      در واقع استفاده از مایع خنک کننده رادیاتور، باعث کاهش تعداد دفعات روشن شدن فن خنک‌کننده ماشین می‌شود. همچنین مایع خنک کننده رادیاتور باعث می‌شود هنگام روشن کردن کولر خودرو، درجه حرارت چندان بالا نرود.

      مایع خنک کننده رادیاتور پایه آبی داشته و از طریق چسبیدن نانو ذرات به دیواره داخلی مبدل، سطح تبادل حرارتی را تا میزان زیادی افزایش می‌دهد که این افزایش سطح باعث افزایش انتقال حرارت از مبدل‌های حرارتی یا رادیاتور ماشین شده و به خنک‌تر شدن موتور منجر خواهد شد.

      اگر ماشین شما بیش از حد گرم شود چه باید کرد؟

      از جمله راهکارهایی که برای جلوگیری از داغ کردن ماشین  و خنک نگه‌داشتن خودرو استفاده می شود؛ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

          • کنار جاده توقف کرده و موتور را در اسرع وقت خاموش کنید. بگذارید ماشین شما حداقل 10 دقیقه خاموش بماند تا خنک شود.

          • تهویه را خاموش کنید این کار فشار موتور شما را کاهش می‌دهد و می‌تواند به تنظیم آن کمک کند.

          • بخاری را تا انتها بچرخانید این به نظر غیر‌عادی می‌آید اما با انجام این کار حرارت از موتور خودروی شما خارج می‌شود.

          • ترمزها را رها کنید ضربه زدن مداوم به ترمز باعث افزایش گرما می‌شود.

          • کاپوت ماشین خود را باز کنید تا گرما سریع بر‌طرف شود.

          • اگر موتور صدا‌های غیر‌معمولی تولید می‌‌کند یا به هیچ وجه روشن نمی‌‌شود، در‌خواست کمک کنید تا از طریق مکانیک مشکل برطرف شود.

        با عضویت در تپسی درآمد خود را افزایش دهید

        اگر شما به خوبی از ماشین خود مراقبت می کنید و دوست دارید از آن درآمد خوبی به دست بیاورید؛ پیشنهاد می کنیم که با عضویت در ناوگان تپسی به این هدف خود برسید. برای این کار تنها کافی است وارد صفحه ثبت نام رانندگان تپسی شوید و در کمتر از ده دقیقه ثبت نام خود را تکمیل کنید.

        ارسال یک پاسخ

        آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.