در کمتر از ۱۰ دقیقه سفیر تپسی شوید!

نگاهی به تاریخچه کارپولینگ + معرفی انواع

کارپولینگ (Carpooling) یا در زبان فارسی هم‌پیمایی، یک روش سفر اشتراکی است که در آن چند نفر که مسیر مشابهی دارند، با یک خودرو سفر می‌کنند. این روش باعث کاهش هزینه‌های سفر، کاهش ترافیک و آلودگی هوا می‌شود. کارپولینگ معمولاً توسط افراد شاغل، دانشجویان، یا حتی مسافران بین‌شهری استفاده می‌شود. این روش می‌تواند به‌صورت دوستانه (غیررسمی) بین همکاران یا دوستان انجام شود یا از طریق پلتفرم‌های آنلاین و اپلیکیشن‌های تاکسی اینترنتی مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه این مقاله از وبلاگ تپسی قرار است در رابطه با تاریخچه کارپولینگ و همچنین انواع آن صحبت کنیم.

تاریخچه کارپولینگ

از قدیم گفته‌اند نیاز سرمنشا خلاقیت است. اولین بار زمانی ایده کارپولینگ به ذهن امریکایی‌ها رسید که به دلیل کمبود بنزین دچار دردسر شده بودند.

تاریخچه کارپولینگ با یک روایت به جنگ جهانی دوم می‌‎رسد و با روایت دیگری به افزایش 400 درصدی قیمت سوخت در دهه هفتاد میلادی. روایت دوم منابع بیشتری دارد.

بر اساس این روایت، در دهه هفتاد میلادی و پس از پیوستن کشورهای عربی عضو اوپک به تحریم نفتی، قیمت هر بشکه نفت از 3 دلار به 12 دلار رسید. یعنی قیمت نفت رشدی 400 برابری را تجربه کرد. بعد از این جهش قیمتی، در ایالات متحده و دیگر کشورهای جهان، بنزین حکم کیمیا را پیدا کرد.

در این شرایط سخت، دولت به فکر راه چاره‌ای بود تا با کمک مردم از بحران سوخت عبور کند. در همین زمان کارشناسان انرژی ایده کارپولینگ را مطرح کردند. دولت ابتدا به عنوان تیزینگِ طرح جدید خود، تابلوهای Pool It ‌را در سطح شهر آویزان کرد. بعد از مدتی و به صورت کاملا حساب شده، ایده کارپولینگ یا همان هم‌پیمایی را برای شهروندان توضیح داد.

کارپولینگ بعد از این طرح ملی، به عنوان یک راه‌حل برای کاهش مصرف سوخت و آلودگی هوا و همچنین یک راه برای انجام سفر اشتراکی مورد توجه قرار گرفت.

تاریخچه کارپولینگ
تاریخچه کارپولینگ

انواع کارپولینگ

سفر اشتراکی یا همان کارپولینگ را می‌توان بر اساس مسافت، نوع و … تقسیم‌بندی کرد. از انواع کارپولینگ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کارپولینگ روزانه: برای رفت‌وآمدهای مکرر مانند مسیر محل کار یا دانشگاه.
  2. کارپولینگ بین‌شهری: برای سفرهای طولانی‌تر که چند نفر مسیر مشابهی دارند.
  3. کارپولینگ سازمانی: شرکت‌ها و سازمان‌ها برای کاهش هزینه‌ها و ایجاد مزایای رفاهی برای کارکنان، خدمات کارپولینگ ارائه می‌دهند.

مزایای کارپولینگ چیست؟

همانطور که توضیح دادیم، این روش رفت‌وآمد می‌تواند انتخابی مناسب برای کاهش مشکلات شهری باشد. از جمله مزایای کارپولینگ عبارت است از:

  • کاهش هزینه‌ها: تقسیم هزینه‌های سوخت، پارکینگ و استهلاک خودرو بین مسافران.
  • کاهش ترافیک: تعداد خودروهای در حال حرکت کاهش می‌یابد که باعث کاهش ترافیک شهری می‌شود.
  • کاهش آلودگی هوا: مصرف سوخت کمتر به معنای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای است.
  • کاهش استرس رانندگی: رانندگان می‌توانند نوبتی رانندگی کنند و استرس روزانه کاهش یابد.
  • تقویت روابط اجتماعی: مسافران افراد جدیدی را ملاقات کرده و ارتباطات جدیدی برقرار می‌کنند.

چالش‌ها و محدودیت‌های کارپولینگ

البته این روش رفت‌وآمد بدون چالش و محدودیت هم نیست. در ادامه برخی از آن‌ها را مرور می‌کنیم.

  • هماهنگی برنامه زمانی: هماهنگ کردن برنامه‌های افراد می‌تواند سخت باشد.
  • انعطاف‌پذیری کم: برخلاف استفاده از خودرو شخصی یا تاکسی، کارپولینگ ممکن است محدودیت‌هایی در زمان و مسیر داشته باشد.
  • نیاز به فرهنگ‌سازی: در برخی کشورها هنوز استفاده از کارپولینگ چندان رایج نیست.
مزایای کارپولینگ
مزایای کارپولینگ

با‌همسفر تپسی، انتخابی پاک

در روزهایی که آلودگی هوای شهرهای مختلف تبدیل به مشکلی بزرگ شده‌است، تپسی از سرویس سفر اشتراکی خود با نام «باهمسفر» رونمایی کرده‌است. در این سرویس دو مسافر با مبدا و مقصد به هم نزدیک یا مشابه، با یک ماشین سفر می‌کنند.

در با همسفر، مسافران 35 درصد ارزان‌تر سفر می‌کنند. البته استفاده از این سرویس، تنها به نفع مسافران نیست. سفیران تپسی هم با قبول سفر باهمسفر، 15 درصد از سفرهای عادی درآمد بیشتری خواهند داشت.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هرشب 200 میلیون تومان جایزه‌ دبلنای تپسی

X