در کمتر از ۱۰ دقیقه سفیر تپسی شوید!

تپ‌سی و روز جهانی بدون تنباکو

حتما برای شما هم پیش آمده که ناگهان از خود بپرسید آیا تعداد افراد سیگاری‌ای که هر روز می‌بینیم، مدام بیشتر و بیشتر نمی‌شود؟ با توجه به این که دسترسی به سیگار و دخانیات، به شکل‌های مختلف بیشتر می‌شود و از طرفی تبلیغات، رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی، نقش پررنگ‌تری را نسبت به گذشته در زندگی مردم بازی می‌کنند، ممکن است این شک، درست باشد.
واقعیت این است که شاید نتوان تاثیراتی را که این شکل از تبلیغات بر ذهن و نحوه‌ی عمل افراد باقی می‌گذارند، از بین برد یا خنثی کرد اما می‌توان در راستای بهبود وضعیت جامعه، اقداماتی را انجام داد. از جمله‌ی این اقدامات، نام گذاری روز 31 می برابر با 10 خرداد، به عنوان «روز جهانی بدون تنباکو» است. این روز، توسط سازمان بهداشت جهانی(WHO) و با هدف آگاه‌سازی مردم جهان نسبت به خطراتی نام گذاری شده که استعمال یا همراهی با استعمال کنندگان دخانیات، آن‌ها را تهدید می‌کند.

به دست آوردن آگاهی در این رابطه می‌تواند از دو جهت تاثیر مثبتی داشته باشد. اول این که در صورتی که یکی از اطرافیان یا خودمان درگیر سیگار یا موارد مشابه هستیم و یا از بیماری‌ای برخاسته از آن رنج می‌بریم، می‌توانیم با نگاهی بازتر و اطلاعاتی بیشتر به مبارزه با آن‌ بپردازیم. دوم هم این که می‌تواند نقش پیشگیرانه داشته باشد و از افتادن به دام اتفاقاتی که با ساده‌گیری عواقب یک رفتار خطرناک روی می‌دهد، جلوگیری کند.
امسال، سازمان بهداشت جهانی، تمرکز خود را در روز بدون تنباکو، بر روی بیماری‌های ریوی و تاثیرات خطرناکی که دخانیات می‌توانند بر ریه‌ی انسان داشته باشند، قرار داده است. این کمپین قرار است که در ارتباط با دو مبحث، به آگاه سازی افراد بپردازد:
نقش اساسی ریه، در سلامت و روند زندگی انسان
تاثیر خطرناکی که تنباکو می‌تواند در سلامت ریه‌ها بگذارد

اما واقعا، دخانیات و علی الخصوص سیگار، چه تاثیراتی می‌توانند روی ریه‌ی انسان داشته باشند؟
سیگار کشیدن، می‌تواند به دو صورت ریه‌های انسان را درگیر کرده و آسیب‌زا باشد. شکل اول، حالت کوتاه مدت آن است که با خس‌خس سینه، سرفه‌های مزمن و حالت سرماخوردگی خود را نشان می‌دهد. اما حالت دوم، شکل بلند مدت آن است که می‌تواند به مواردی چون آسم، سینه پهلو، آمفیزم، سرطان ریه و مرگ بیانجامد.
نکته‌ی تکان دهنده این است که فردی که به هر شکلی سیگار کشیده و یا از دخانیات استفاده می‌کند، با وجود تمام آسیب‌هایی که به خود می‌زند، اما این خود اوست که این شرایط را برای جسمش انتخاب کرده است اما همین موضوع برای دیگران نیز تاثیر می‌گذارد. از کودکی که شاهد عمل سیگار کشیدن است و نقشی که بر آینده‌ی او در ریختن قبح آن می‌گذارد تا دوستان و خانواده‌ی فرد که یک چهارم دود سیگار را استنشاق کرده و درصد قابل توجهی از آن‌ها به سرطان ریه مبتلا می‌شوند.

دانستن این نکته، می‌تواند مسئولیت اجتماعی ما را به عنوان شهروندانی که در کنار دیگران زندگی می‌کنند، بالا ببرد. فکر به این که با سیگار کشیدن در مکان‌های عمومی، تا چه حد می‌توانیم سلامت دیگران را به خطر بیاندازیم، می‌تواند باعث شود از این به بعد، بیشتر به این موضوع توجه کنیم.
تپ‌سی نیز چنین قاعده‌ای را به سفیران و مسافران خود پیشنهاد می‌کند و شدیدا بر روی رعایت متقابل حق سفیر/مسافر حاضر در خودرو تاکید دارد. ممکن است مسافر یا سفیر طی سفر، تصمیم به کشیدن سیگار بگیرد و طرف مقابل حتی به او اعتراضی نکند اما امتیازی که در پایان سفر به او داده می‌شود، ممکن است به مسدود شدن حساب کاربری او بیانجامد. این، اولین قدم برای تثبیت این مسئولیت اجتماعی در سفرهای اینترنتی است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.