در کمتر از ۱۰ دقیقه سفیر تپسی شوید!

ثبت نام راننده تپسی
راهنمای سفر و گردشگری

خیابان کریمخان تهران کجا است؟ + معرفی کافه‌ها و کتابفروشی‌ها

قبول دارید که شهرها، زنده‌اند و در حال رشد و تغییر؟ خیابان کریمخان تهران بهترین نمونه این ادعاست. خیابانی که در زمانی یک بلوار مدرن بود و به طلافروشی‌های لوکس و گران‌قیمت شهره بود،‌ حالا به یکی از مقاصد فرهنگی و هنری تهران تبدیل شده است. اگر شما هم نمی‌دانید خیابان کریمخان تهران کجا است؟ تا انتهای این مطلب از بلاگ تپسی، همراه ما باشید تا شما را با این خیابان و اماکن تفریحی و دیدنی آن آشنا کنیم. 

تاریخچه خیابان کریمخان تهران  

خیابان کریمخان زند، یکی از نخستین بلوارهای تهران است؛ بلواری مدرن با پلی برای تردد خودروها که در دوره پهلوی اول ساخته شده است. نام این خیابان از ابتدا به نام «کریمخان زند» از پادشاهان دوره زندیه در ایران بوده و همچنان بدون تغییر مانده است.

زمین‌های این محدوده، از سال‌ها قبل، جز املاک شخصی میرزا یوسف مستوفی‌الممالک، از نوادگان فتحعلی شاه و بزرگان دربار قاجار بود.

از میدان حسن‌آباد فعلی تا محدوده میدان ونک از املاک او بوده و این بخش از املاکش را به نام یکی از همسرانش، بهجت‌آباد می‌نامیدند. نفوذ و ثروت او و بازماندگانش باعث شد تا این بخش از تهران، خیلی زود ساخته و مدرن شود. 

موقعیت خیابان کریمخان تهران

خیابان یا بلوار کریمخان در محدوده منطقه ۶ تهران قرار دارد و مسیر آن شرقی-‌غربی است. بلوار کریمخان از میدان شهدای هفتم تیر آغاز و به میدان ولیعصر منتهی می‌شود اما با خیابان‌های زیادی مانند سنایی، حافظ، ایرانشهر، نجات‌الهی و … تقاطع دارد.

بافت این محدوده بیشتر تجاری‌-اداری است و به همین دلیل در بیشتر ساعت‌های روز شلوغ و پرتردد است. شاید به همین دلیل است که اولین خط مترو تهران، ایستگاهی در محدوده این بلوار دارد. 

اگر به نقشه تهران نگاه کنید، خیابان کریم خان زند در میانه شهر و در امتداد بلوار کشاورز قرار دارد.  

 اماکن فرهنگی خیابان کریمخان تهران

سال‌هاست که کتابفروشی‌ها، با مغازه‌هایی جذاب و زیبا، گالری‌ها، آرت‌شاپ‌ها و حتی دستفروش‌ها با محصولاتی دست‌ساز و هنری، در محدوده بلوار کریمخان مستقر شده‌اند و حال و هوایی خاص به آن داده‌‌اند.

خیابان کریمخان تهران کجا است
خیابان کریمخان تهران کجا است

در ادامه هرکدام را معرفی و جایگاه‌ محلی‌شان را توضیح می‌دهیم.

  • کتابفروشی‌ها: فروشگاه‌های مدرن نشر چشمه و نشر ثالث، از قدیمی‌ترین مراکز فرهنگی خیابان کریمخان تهران هستند. این دو انتشاراتی با راه‌اندازی فضایی مدرن و چیدمانی خاص، خیلی سریع به پاتوقی برای کتابخوان‌ها تبدیل شدند. حضور و فعالیت آن‌ها آن‌قدر گسترش پیدا کرد که بسیاری از انتشاراتی‌های دیگر مانند قدیانی، گویا و رود هم مراکزی را در این خیابان راه‌اندازی کردند.
  • گالری‌ها: نمایشگاه‌های کوچک و جمع‌وجوری هم در این محدوده وجود دارد که میزبان هنرمندان هستند. برخی از این گالری‌ها در کافه‌ها و برخی در کتابفروشی‌ها برپا می‌شود.
  • کلاس‌های آموزشی: در کوچه‌ پس‌کوچه‌های اطراف خیابان کریم‌خان، کلاس‌های هنری متنوعی، از موسیقی و بازیگری گرفته تا نقاشی و خوشنویسی، برای گروه‌های سنی مختلف برپا می‌شود. نقشه خیابان کریمخان تهران را در اپلیکیشن‌های مختلف نگاه کنید،‌ بیشتر این کلاس‌ها با اطلاعات و شماره تماس روی آن‌ها درج شده است. 
چگونه به خیابان کریم خان برویم
چگونه به خیابان کریم خان برویم

اماکن ورزشی خیابان کریمخان تهران

درست است که بافت این محدوده چندان مسکونی نیست؛ اما دلیلی برای نبود سرانه‌های ورزشی وجود ندارد!‌ بیشتر افراد شاغل ترجیح می‌دهند در فضایی نزدیک محل کارشان، بیشتر نیازهای روزمره‌شان را برآورده کنند؛ ورزش هم یکی از آن‌هاست.

  • ورزشگاه شیرودی: با فاصله کمی از ابتدای بلوار کریمخان و میدان هفتم‌تیر، مجموعه ورزشی بزرگ شهید شیرودی (امجدیه) قرار دارد. فضاهای استاندارد و تفکیک‌شده آن، این ورزشگاه را به یکی از شلوغ‌ترین مجموعه‌های مرکز شهر تبدیل کرده است.
  • مجموعه‌های خصوصی: در خیابان‌های دیگر این محدوده مانند خردمند شمالی، نجات‌اللهی و ایرانشهر‌ مجموعه‌های آبی و ورزشی زیادی وجود دارد که با پرداخت حق عضویت ماهانه یا سالانه، می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. از بدن‌سازی تا تنیس و اسکواش در این مجموعه‌ها آموزش داده می‌شود.

پارک‌های خیابان کریمخان تهران

فضای سبز در حاشیه خیابان کریمخان به‌دلیل بافت تجاری زیادی که دارد حکم گنج را پیدا می کند. برای استراحت یا پیاده‌روی در این محدوده، چند گزینه وجود دارد.

  • پارک حضرت مریم: این بوستان در ابتدای خیابان نجات‌اللهی شمالی، و روبه‌روی کلیسای سرکیس مقدس است. هرچند در حال حاضر بخشی از این بوستان به کارگاه مترو خط شش اختصاص داده شده؛ اما هنوز زمین بازی کودکان و فضای کافی برای پیاده‌روی دارد.
  • پارک بهجت‌آباد: فضای سبز بزرگ دیگری در ابتدای خیابان حافظ شمالی قرار دارد؛ نزدیک به محله  و شهرک معروف و قدیمی بهجت‌آباد.  
  • پارک هنرمندان: با کمی فاصله و در اواسط خیابان ایرانشهر هم پارک هنرمندان قرار دارد. خانه هنرمندان ایران هم در این بوستان قرار دارد؛ مجموعه‌ای که همواره میزبان هنرمندان عرصه‌های مختلف هنری است. دو سالن نمایش تئاتر هم در این پارک قرار دارد.
پارک‌های خیابان کریمخان تهران
پارک‌های خیابان کریمخان تهران

مراکز درمانی خیابان کریمخان

در صورت نیاز به خدمات پزشکی یا دارویی، مراکز زیادی در محدوده این بلوار وجود دارد که می‌توانید به آن‌ها مراجعه کنید:

  • داروخانه ۱۳ آبان: از بزرگ‌ترین داروخانه‌های دولتی است که داروهای خاص را هم در اختیار بیماران می‌گذارد.
  • بیمارستان فیروزگر: فیروزگر یکی از بیمارستان‌های بزرگ و قدیمی تهران است که در دهه ۳۰ ساخته شده و زیر نظر دانشگاه علوم‌ پزشکی ایران خدمات درمانی کاملی ارائه می دهد. این بیمارستان در میدان ولیعصر قرار دارد. .
  • بیمارستان ۱۵ خرداد: مرکز درمانی بزرگی است که زیرنظر دانشگاه شهید بهشتی فعالیت می‌کند.
  • بیمارستان محب یاس: این بیمارستان در گذشته میرزاکوچک خان نام داشت و در حال حاضر یکی از مراکز تخصصی زنان و زایمان تهران است.
  • مراکز درمانی خصوصی: آزمایشگاه، دندانپزشکی، داروخانه، کلینیک‌ زیبایی و درمانگاه‌های خصوصی زیادی در محدوده خیابان کریمخان تهران قرار دارد. تعداد زیادی از آن‌ها طرف قرارداد بیمه‌های تکمیلی هستند. 
خیابان کریم خان زند تهران نقشه
خیابان کریم خان زند تهران نقشه

مراکز خرید خیابان کریمخان تهران

بلوار کریمخان سال‌هاست که به بورس دو قلم کالای متفاوت در تهران معرف است.

  • مانتو فروشی‌ها: میدان هفتم‌تیر و ابتدای خیابان کریم‌خان، در قرق مانتوفروشان است. بیشتر مغازه‌های این محدوده مانتو، روسری و شلوار و پالتو برای بانوان تولید و می‌فروشند.
  • طلا و جواهر:‌ در محدوده خیابان نجات‌اللهی تا حافظ، قدیمی‌ترین طلا و جواهرفروشان تهران مستقر شده‌اند. تعداد از آن‌ها خرید و فروش سکه هم انجام می‌دهند. چند سالی است یک پاساژ هم در ابتدای خیابان حافظ ساخته شده که تمام مغازه‌های آن از صنف طلافروشان هستند.
  • کتاب و لوازم‌التحریر: همان‌طور که گفته شد تعداد کتابفروشی‌ها در این محدوده کم نیست. همه آن‌ها بخشی از فروشگاه خود را به فروش لوازم‌التحریر اختصاص داده‌اند.  
  • بازار بهجت‌آباد: اینجا یکی از جذابیت‌های محله کریمخان است. بازاری با میوه‌ها و خوراکی‌های عجیب که محصولاتش در همه سال تازه و موجود است. بسیاری از خوراکی‌های خارجی نایاب را می‌توانید در این بازارچه در خیابان آبان جنوبی پیدا کنید.

کافه‌های محبوب خیابان کریمخان تهران

معرفی کافه‌های این محدوده کاری ناممکن است؛ هر هفته خانه‌ای قدیمی تبدیل به کافه‌ای زیبا می‌شود. در کوچه‌پس‌کوچه‌های اطراف بلوار کریم‌خان، بیش از صد کافه وجود دارد، کافی است نگاهی به نقشه خیابان کریمخان تهران بیاندازید. با این حال کافه‌های این محدوده را می‌توان به سه دسته تقسیم‌بندی کرد: 

خیابان کریمخان تهران کجا است
خیابان کریمخان تهران کجا است

ساعت اوج ترافیک خیابان کریمخان تهران

ترافیک این خیابان در ابتدا و انتهای ساعت اداری اوج می‌گیرد؛ هرچند که حجم تردد روزانه در آن هم کم نیست. ساعت ۸ تا ۱۰ صبح و ۵ تا ۸ عصر این بلوار قفل می‌شود و جابه‌جایی در آن سخت‌تر است.

چطور به بلوار کریمخان برسیم؟

اگر حوصله رانندگی و همچنین پیدا کردن جای پارک را ندارید، بهتر است برای رسیدن به خیابان کریمخان از تاکسی اینترنتی استفاده کنید. با تپسی می‌توانید در هر ساعت از شبانه روز به خیابان کریمخان برسید.

قدم به تاریخ نوین تهران در خیابان کریم‌خان

خیابان کریمخان تهران یکی از خیابان‌های زنده و پرجنب‌وجوش این شهر بزرگ است که در سال‌های اخیر، هویتی فرهنگی و هنری پیدا کرده و یکی از پاتوق‌های پایتخت شده است؛ جایی که هم برای خرید و تفریح و هم برای کار مناسب است. دسترسی آسان به مترو و اتوبوس، از نقاط قوت این بلوار قدیمی است.

سوالات متداول

آیا خیابان کریمخان شب‌ها هم شلوغ است؟

بله، اطراف کافه‌ها و سالن های نمایشی آن تا پاسی از شب شلوغ است.

خیابان کریمخان در طرح ترافیک قرار دارد؟

بله، برای تردد از ساعت ۶ تا ۱۸:۳۰ با خودروی شخصی باید هزینه روزانه پرداخت کنید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا