در کمتر از ۱۰ دقیقه سفیر تپسی شوید!

چیزهایی که درباره حافظیه شیراز نمی‌دانید!

خیلی از گردشگران داخلی و خارجی سالانه از این شهر زیبا دیدن می­‌کنند و یکی از جاذبه‌­های این شهر حافظیه، مقبره­ حافظ (خواجه شمس­‌ا‌لدین محمد) است. شخصیت حافظ یا همان لسان­‌الغیب نه‌تنها برای ایرانیان بلکه برای بسیاری از مردم دنیا آشنا است. به‌همین دلیل خیلی سریع به مکان حافظیه می­‌پردازیم.

در واقع مکان فعلی حافظیه در گذشته‌­های دور محل دفن و گورستان شهر بوده که حافظ نیز در همین مکان به خاک سپرده شده. اولین بار و 65 سال بعد از درگذشت این شاعر بزرگ شخصی به نام محمد یغمایی برای قبر بنای یادبودی به شکل عمارتی گنبدی بر روی قبر می‌سازد و حوض بزرگی هم در جلوی آن به کلیت مکان اضافه می­‌کند.

جالب است بدانید آب این حوض از رکن‌آباد که منبع آبی شهر به شمار می­‌رفته وارد این حوض می‌شده است.

یک داستان جالب درباره حافظیه شیراز

از داستان­‌های جالب در مورد این مقبره، اینکه در سال 1278 ه.ق شخصی به نام شاه جهان زرتشتی (اردشیر) تصمیم می­‌گیرد به‌واسطه علاقه­ بسیار زیادی که به حافظ دارد یک بقعه­ بسیار مجلل در همان مکان بسازد و مقداری از کار را هم پیش می­‌برد.

ولی سیدعلی اکبر فال اسیری (از سیاستمداران دوره قاجار) به دلیل اینکه اردشیر زرتشتی بود، بنای ساخته شده را تخریب کرده و خود اردشیر را هم به‌شدت مورد آزار و اذیت قرار می‌­دهند.

نقل شده که در پایان تخریب، سیدعلی اکبر عصایش را به قبر حافظ می­‌زند و می­‌گوید: درویش، می­‌خواستند تورا نجس کنند، نگذاشتم.

در دوره­ رضا شاه پهلوی بود که این بنا به شکل امروزی درآمد.  معمار بزرگ فرانسوی به نام آندره گدار مرمت و بازسازی این مقبره را به عهده می­گیرد و با الهام از معماری دوره­ زندیه شکل کنونی را طراحی کرده و عمارت کلاه فرنگی را بر روی مقبره قرار می­دهد و کلیت باغ را به همراه اتاق‌­های کناری و تالار ورودی به­‌وجود آورد.

و اما چند نکته­ بسیار جالب که حتما نشنیده‌­اید :

  • در دوره پهلوی برای اینکه قبر با بارگاه ورودی در حالت تقارن قرار بگیرد یک مقداری مکان قبر جابجا شد و در واقع محل اصلی دفن حافظ بر روی پله­ سوم از پایین، در شمال غربی آرامگاه است (منظور پلکانی است که دور تا دور مقبره قرار دارد).
  • در زیر پلکانِ تالار، یک آب­‌انبار وجود دارد که البته از دید عموم خارج است و اجازه­ دسترسی به کسی داده نمی‌­شود.
  • بعضی از اتاق­‌های این مکان هنوز تحت مالکیت شخصی است مثل اتاق طباطبایی.

بهترین زمان بازدید از حافظیه

اگر به دنبال آرامش در این مکان هستید و دوست دارید تا جای ممکن از عدم وجود ازدحام در حافظیه لذت ببرید، بهتر آن است که در فصول گرم و صبح زود به این مکان بروید که هم از ازدحام کمتر جمعیت بازدیدکنندگان و هم از گرمای شدید روز دور باشید.

ترجیحا سعی کنید در بهار و مخصوصا در اردیبهشت برای دیدن این مکان اقدام کنید چون شکوفه­‌های بهارنارنج زیبایی این محل را بیشتر کرده و بوی مطبوع آن هوش از سر انسان می‌­برد.

اگر از شلوغی و جعیت زیاد لذت می­‌برید، نظر این است که بعد از غروب آفتاب تا نیمه شب بازدید‌کننده این مکان باشید ولی در فصول سرد سال بعد از غروب کمترین جمعیت را در حافظیه شاهد خواهید بود.

راستی پیشنهاد می‌کنیم با یک تیر سه نشان بزنید و از باغ جهان­‌نما و دروازه قرآن که بسیار به حافظیه نزدیک است نیز بازدید کنید. در واقع از حافظیه تا باغ جهان‌­نما حدودا کمتر از 5دقیقه پیاده‌روی است.

راهنمای تهیه بلیت و بازدید از حافظیه

تهیه بلیت به ازای هر شخص بالای 15سال جهت ورود به حافظیه الزامی است؛ که البته اینکار کاملا مکانیزه و از طریق چندین دستگاه انجام می­‌شود که می­‌تواند فاکتور بسیار مناسب و مثبتی برای رعایت فاصله اجتماعی در دوران کرونا باشد.

البته در کل سال برای دانشجویان و نیز معلمان و فرهنگیان عزیز و زحمتکش این هزینه نصف و گاها یک­‌سوم است و چند روز از سال برای این قشر کاملا رایگان می­‌شود (مثلا در روز دانشجو و یا روز معلم و ….)

و اما در 15 اردیبهشت که روز شیراز است می‌­توانید بدون نیاز به تهیه بلیت و به‌صورت رایگان از حافظیه بازدید کنید. (البته نه تنها حافظیه بلکه تمامی اماکن تاریخی و گردشگری شیراز در این روز رایگان است).

بازدید از حافظیه با تپسی

پیشنهاد می­‌شود که برای دیدن این مکان زیبا از به هیچ عنوان از خودرو شخصی استفاده نکنید. به این علت که خیابان حافظیه چند سالی است که سنگ‌فرش شده و اجازه تردد خودرو در آن وجود ندارد.

علاوه بر این، در خیابان‌های اطراف نیز به علت بار ترافیکی، پیدا کردن جای پارک بسیار سخت است؛ در نتیجه بهترین و آسان‌ترین و بی‌دردسرترین راه بازدید از حافظیه این است که از محل اقامت خود با استفاده از تاکسی اینترنتی تپسی به سمت این مکان حرکت کنید.

با این‌کار می‌توانید ضمن اینکه در کمال آرامش به آنجا می­‌رسید از امکانات دیگر مانند قیمت مناسب و تخفیفات، امنیت سفر، عضویت در باشگاه مشتریان و بسیاری از مزایای دیگر تپسی نیز استفاده کنید و لذت بازدید خود به شیراز را دو چندان کنید.

مثال بسیار کوچک و ساده از مزایای تپسی اینکه، در سفرهای بزرگ خانوادگی و یا جمع‌های دوستانه و یا جمع همکاران اگر شما مسئول تامین هزینه‌اید یا به قول معروف مادرخرج شده‌­اید نگران به خاطر سپردن و یا یادداشت هزینه‌های رفت و آمد نباشید، چراکه بسیار راحت در انتهای بازدید خود از شیراز می‌­توانید گزارش کلیه سفرهایی که با تپسی آنجام داده‌­اید به همراه تمام اطلاعات آن اعم از تاریخ و ساعت و قیمت را ببیند و ارسال کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 نظر
  1. محمد حسین شفایی می گوید

    به امید داشتن و ساخت چند ماشین فقط برای ثپسی چهار و دو سرنشین فقط پدالی می باشد برای مسافت‌های کوتاه و داخل شهری هوای پاک داشتن همراه با فعالیت ورزشی و ایده‌ای نو که ارزآوری خواهد داشت سبک و از جنس فایبرگلاس و سبک‌تر قابلیت برداشتن سقف و دوش آفتاب گرفتن مخصوصا برای توریست‌ها که می خواهند بازدید کنند و تبلیغات شدن و با یک تیر چند نشان زدن مخصوصا برای رشتیهای عزیز .