در کمتر از ۱۰ دقیقه سفیر تپسی شوید!

تپ‌سی و روز جهانی سرطان

15 بهمن ماه، به عنوان «روز جهانی سرطان» نام‌گذاری شده است. اهمیت این روز از آن جهت است که سالانه، تعداد زیادی از افراد به صورت مستقیم و غیر مستقیم به این بیماری مبتلا می‌شوند. نکته مهم آن است که با آگاهی از عوامل موثر بر ابتلا به سرطان و پیش گرفتن رویه زندگی سالم، تا جای ممکن از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد و یا اینکه در صورت ابتلا، با اقدام و درمان به موقع، مانع از پیشروی بیماری شد.
با توجه به تعداد قابل توجه کاربران تپ‌سی، اعم از مسافر و سفیر، تصمیم گرفتیم به مناسبت روز جهانی سرطان، برای آگاه‌سازی در این حوزه نقش ایفا کنیم. همچنین، با اهدای بخشی از درآمدمان در روز جهانی سرطان به موسسه خیریه بهنام دهش‌پور، سهم کوچکی در درمان بیماران مبتلا به سرطان داشته باشیم.

cancer day

 

کمپین روز جهانی سرطان در سال 2019: من هستم و خواهم بود

امسال «کمپین روز جهانی سرطان» با شعار «من هستم و خواهم بود» در دنیا شروع به کار کرده است. این کمپین، بر این باور است که دسترسی به امکانات درمانی و مراقبت‌های لازم برای تمامی بیماران مبتلا به سرطان باید یکسان باشد، بدون توجه به محل زندگی، میزان درآمد و یا جنسیت.
«من هستم و خواهم بود» به عنوان شعار این کمپین تا سال 2021 انتخاب شده و بر این موضوع تاکید دارد که هر انسانی، قدرت آن را دارد که تاثیر سرطان بر خود و اطرافیانش را کم کرده و زندگی را تغییر دهد.

 

تاریخچه‌ی روز جهانی سرطان

عمر ابتلا به سرطان، به اندازه‌ی تاریخ بشر است. اولین نشانه‌های مکتوب از سرطان، در پاپیروس ادوین اسمیت، متنی به جا مانده از مصر باستان، آمده است که به حدود 1600 قبل از میلاد باز می‌گردد. در این متن، برای اولین بار به سرطان پستان اشاره شده است. از آن زمان تا به امروز، تحقیقات فراوانی بر روی علل این بیماری و درمان آن صورت گرفته است.
در سال 2008، روز 4 فوریه در تقویم میلادی (برابر با 15 بهمن ماه)، توسط UICC یا مجمع جهانی کنترل سرطان، به عنوان روز جهانی سرطان نام‌گذاری شد. اولویت اصلی این روز، دادن آگاهی در ارتباط با سرطان و سپس پیشگیری، تشخیص و درمان آن بوده است.

 

cancer

 

افزایش آگاهی در مورد سرطان
سرطان انواع گوناگونی دارد و می‌تواند بخش‌های متفاوتی از بدن انسان را درگیر خود کند. عواملی چون تغذیه‌ی سالم، عدم استعمال دخانیت، و مراقبت و مراجعه‌ی منظم به پزشک، می‎تواند از ابتلا به آن جلوگیری کرده و برخی انواع آن را کنترل کند. اما به هر حال، تفاوت‌هایی در انواع این بیماری وجود دارد و همه را نمی‌توان تحت یک شیوه‌ی مواجهه قرار داد. موسسه بهنام دهش‌پور، با قرار دادن بروشورهایی در وب‌سایت خود، این بیماری را به تفکیک نوع آن مورد بررسی قرار داده است. شما می‌توانید با کلیک بر روی عنوان هر یک از انواع سرطان در این بخش، بروشور مربوطه را دریافت و مطالعه کنید.
سرطان پستان
سرطان پروستات
سرطان معده
سرطان پوست
سرطان رحم
سرطان دهانه ی رحم
سرطان روده ی بزرگ
سرطان خون
سرطان غدد لنفاوی
سرطان کبد
سرطان ریه

مواجهه‌ی غیر مستقیم با سرطان

ابتلا به سرطان، هم فرد مبتلا و هم نزدیکان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در شرایطی که یکی از نزدیکان ما به بیماری سرطان دچار باشد، خوب است که به شیوه زیر رفتار کنیم:
1. مشورت با پزشک، اولین قدم است. در ارتباط با بیماری و شیوه ی همراهی با بیمار، سوال کنید.
2. شخص مبتلا، در موقعیت سختی است و فشار بیماری، انواع درمان و استرس می تواند بر روی خلق و خوی او تاثیر بگذارد. شما می بایست، برای همراهی، صبور باشید.
3. به سلامتی خود اهمیت دهید و به اندازه ی کافی بخوابید و تغذیه ی مناسب داشته باشید. شما، به انرژی نیاز دارید.
4. مثبت اندیش باشید. اما بپذیرید که عواملی وجود دارند که از کنترل شما خارج هستند.
5. گروهی حمایتی داشته باشید. می توانید از خانواده و دوستان کمک بگیرید یا برای خود ترتیب یک مشاوره ی گروهی را بدهید.

patient cancer

 

معرفی موسسه خیریه‌ی بهنام دهش پور

موسسه‌ی خیریه‌ی بهنام دهش پور، سازمانی مردم نهاد است که طی 21 سال فعالیت، تلاش خود را بر ساختن جامعه‌ای بدون ترس از سرطان متمرکز کرده است. این موسسه، تا به حال خدمات جانبی و حمایتی خود را به بیش از 14 هزار بیمار مبتلا به سرطان و خانواده‌ی آن ها ارائه داده است. همچنین تجهیز بیمارستان‌ها و مراکز دانشگاهی-آموزشی در جهت افزایش کیفیت و کمیت درمان توام با کاهش هزینه‌های درمانی، بخشی از فعالیت‌های این موسسه است.
این موسسه با شعار «همه با هم به پیش برای پیش‌گیری»، در طول ۲۱ سال فعالیت و با برخورداری از یکی از بزرگترین گروه‌های داوطلبان علاقمند، همواره در تلاش برای ساختن جامعه ای بدون ترس از بیماری سرطان بوده است تا به هرطریق ممکن در عرضه خدمات پیشگیری، حمایتی و درمانی نقش بسزایی ایفا کند.
موسسه دهش‌پور خدماتی همچون تامین هزینه دارو و درمان و ارائه خدمات جانبی و حمایتی به بیش از 14 هزار بیمار مبتلا به سرطان و خانواده آنها در طول دوره درمان بیمار، برنامه های تشخیص زودهنگام بیماری سرطان، طراحی و اجرای کمپین های آموزشی و پیشگیری از سرطان، اجرای پروژه های تحقیقاتی، اطلاع رسانی و تلاش برای از بین بردن باور های غلط جامعه در خصوص بیماری سرطان، حمایت و راهنمایی خیرین و سایر موسسات مردم نهاد، جذب مشارکت اجتماعی و توسعه فرهنگ داوطلبانه را در کارنامه خود ثبت کرده است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.