حرکت بر لبه تکنولوژی با تیم اندروید تپسی
پشت صحنه میلیونها سفری که در هر ماه، میلیونها نفر را از یک نقطه به نقطه دیگر میبرد و میلیونها بسته را از دستی به دست دیگر میرساند، یک تیم بزرگ است که مسیرشان یکی است اما رنگ کلماتشان متفاوت است.
داستان تپسی را آدمها میسازند. آنهایی که ۵ روز هفته از صبح تا عصر را با هم میگذرانند و تمام دغدغه و فکر و ذکرشان این است که امروز چه کاری انجام دهیم تا یک پله باشد برای سریعتر رسیدن، یک راه باشد برای راحتتر رسیدن.
از امروز قرار است برویم پای صحبت تک تک این آدمها تا از زبان خودشان بشنویم که تپسی برایشان چطور شروع شد و چطور ادامه پیدا کرد؟ بشنویم چالشهایشان چه بود و شیرینترین دستاوردهایشان چه؟ بشنویم که قرار است در ادامه چه بشود؟ ما آشنایی با تیم تپسی را از تیم اندروید شروع کردیم.
چرا اندروید؟
امروز دیگر موبایل، بخش مهمی از زندگی ماست، بیرون رفتن از خانه بدون تلفن همراه برایمان خیلی عجیب و بعضا اضطرابآور است چون بار بسیاری از کارهای روزانهمان را بر دوش اپلیکیشنهای کاربردی داخل موبایلمان انداختهایم تا از سرعت بالای زندگی جا نمانیم.
از آنجایی که در کشور ما، گوشیهای اندرویدی سهم بیشتری از کاربران را به خود اختصاص دادهاند، در موفقیت کسب و کارهای برپای تکنولوژی مانند تپسی برنامهنویسان اندروید همیشه خوش درخشیدهاند و نقش پررنگی ایفا کردهاند. در ادامه این مطلب قرار است با بعضی از اعضای تیم درخشان اندروید تپسی گفتگو کنیم. افرادی که به شدت علاقهمند به رشد و یادگیری هستند و از هیچ تلاشی برای ارتقای دانش فردی و گروهی فروگذاری نمیکنند:
ادیب فرامرزی – مدیر فنی موبایل
ادیب ۲۹ ساله، از چهار سال پیش، همراه تپسی بوده و صحبتمان با اون از کودکی ادیب شروع شد. میگوید از دوران راهنمایی عاشق مدلسازی سهبعدی بوده و هر دو هفته یکبار کتابهای مربوط به مدلسازی سه بعدی را میخریده تا حدی که فروشنده را متعجب کرده است.
ادیب اولین بازیاش را همان زمان با نرمافزار Quest 3D نوشت و لذت خلق کردن زیر زبانش مزه کرد و تصمیم گرفت که برنامهنویس شود.
او که کارشناسی نرم افزار را از دانشگاه خوارزمی و ارشدش را در همین گرایش و از دانشگاه تهران گرفته است، میگوید شروع کارش با تپسی از زمان ارشد و گذراندن طرح درس با استاد راهنمایش دکتر مهینی شروع شد. ادیب در ابتدا عضوی از تیم AI تپسی بود و به دلیل پروژههای موفقش در اندروید، در ادامه به تیم اندروید پیوست و امروز سرپرست فنی تیم موبایل است.
از او درباره وظایفش به عنوان مدیر فنی این تیم میپرسم، میگوید:«اصلیترین مسئولیت من بالا نگهداشتن کیفیت کد و معماری اپلیکیشن است. تکنولوژی برنامهنویسی اندروید دائما در حال تغییر است و روزانه چندین کتابخانه و تکنولوژی جدید به آن اضافه میشود. اینکه چطور این کتابخانهها را به کد اضافه کنیم مخصوصا در اپلیکیشنهایی به بزرگی اپ مسافر و سفیر تپسی، خودش چالش قابل توجهیست و من سعی میکنم فرآیندهایی ایجاد کنم که در طی آنها، خطاها کاهش پیدا کند و سرعت توسعه اپ بالا برود.
ادیب از فریمورک جدید Compose میگوید که اخیرا ارائه شده است و فیچر جدید «پرداخت مستقیم» تپسی را تماما با این فریمورک پیادهسازی کردهاند.
او میگوید: «در یک سال اخیر، در تمام جلسات هفتگی اشتراک دانش درونتیمیمان درباره کامپوز صحبت میکردیم تا بتوانیم زمانی که این فریمورک به صورت پایدار منتشر میشود، اولین نفراتی باشیم که یک فیچر را به صورت کامل با این فریمورک انجام میدهند.»
نقطه قوت دیگر تیم اندروید تپسی که ادیب به آن اشاره میکند موضوع تست است. او میگوید: «برنامهنویسی ما تماما تست محور (TDD) است و پیش از پیادهسازی، برای تمام فیچرها تست مینویسیم و این بسیار حائز اهمیت است.»
ادیب ویژگی بارز اندرویدیهای تپسی را قدرت تعامل بالای آنها میداند و میگوید اگرچه برنامهنویسها معروفند به درونگرایی، اما این چیزی از تعاملی بودنشان کم نمیکند.
ادیب خاطرات زیادی از بازخوردهایی که از مردم و اطرافیانش درباره اپلیکیشن سفیر و مسافر تپسی گرفته است دارد و بزرگترین و جذابترین ویژگی عضوی از تپسی بودن را اثرگذاری بسیار زیاد کارش در زندگی کاربر نهایی میداند.
ادیب برای آنهایی که در ادامه میخواهند به تپسی بپیوندند میگوید: «خصلت برنامهنویس، چالشپذیری و همیشه به دنبال حل مسئله بودن است و برای همین، تپسی بهشت برنامهنویسهاست.»
امیرمهدی بیک – سرپرست تیم اندروید
امیرمهدی ۲۸ ساله که ترجیح میدهد امیر صدایش کنیم، ورودی ۹۰ دانشگاه خواجهنصیر در رشته مهندسی کامپیوتر گرایش نرمافزار بود که به دلایل مختلف و مهاجرت به شمال، در نهایت از دانشگاه گیلان و گرایش سختافزار فارغالتحصیل شد و از دی ماه ۹۹ عضوی از تیم تپسی است.
او میگوید از دوران دبیرستان به برنامهنویسی علاقه داشته و پلتفرم موبایل از همان زمان او را مجذوب خودش کرد تا برای ادامه مسیر حرفهایش سراغ برنامهنویسی اندروید برود.
از او درباره روال کاری تیم اندروید تپسی میپرسم، میگوید: «ما در تپسی برای تمام فیچرها و امکانات اپلیکیشن نقشه راهی داریم که میدانیم تا ۳ ماه، ۶ ماه و ۱ ساله آینده قرار است چه محصولاتی در مجموعه عرضه بشود و چه سهمی از این محصولات، متعلق به تیم اندروید است.
ما تلاش میکنیم تا در دو محصول اصلیمان یعنی اپلیکیشن سفیر و مسافر، دغدغههای هر دو گروه را برطرف کنیم و در نهایت روند درخواست و دریافت سفر را با کیفیت و سرعت بهتری پیش ببریم تا تجربه کاربری قابل قبولی برای کاربر بسازیم.
من در تیم اندروید، پیادهسازی این فیچرها را براساس متدولوژی تعریف شده در تیممان سرپرستی میکنم تا از سرعت، کیفیت و زیبایی محصول نهایی مطمئن شویم.»
درباره فرهنگ سازمانی تپسی از او میپرسم و اینکه چه چیزی در کسب و کار حمل و نقل و تپسی برای او جذاب است:
امیر میگوید:« دو ویژگی مهم و با ارزش تپسی این است که از ایدههای جدید به شدت استقبال میکند و به رشد فردی افراد بسیار اهمیت میدهد و این موضوع مخصوصا در دنیای اندروید که سرعت تغییرات، بسیار بالاست باعث میشود تا ما از قطار تکنولوژی جا نمانیم و همیشه زمان برای بهتر شدن و بیشتر یاد گرفتن بگذاریم.»
امیر میگوید اصلیترین شاخصه در تیم اندروید این است که ما سعی میکنیم تا همیشه بر لبه تکونولوژی حرکت کنیم و همراستا با اپلیکیشنهای بزرگ دنیا پیش برویم.» والبته این حرفی بود که از تکتک اعضای تیم شنیدم.
محمد داوری – کارشناس برنامهنویسی اندروید
محمد هم یکی دیگر از اعضای تیم اندروید تپسی است که مثل امیر، ۲۸ سالش است، متولد خراسان و عاشق آیتی. ارشد فناوری اطلاعات از دانشگاه بهشتی دارد و از همان زمان کار خودش را در شرکت یکی از اساتیدش شروع کرد و در نهایت به دلیل کاربردی بودن اندروید، وارد این فضا شد.
محمد ۹ ماه پیش به تپسی پیوست و وقتی از چالشهای این کسبوکار از او پرسیدم، اول از همه از ابعاد وسیع کاربران تعریف کرد. اینکه خروجی کاری که میکنی را خیلی سریع و لحظهای میلیونها نفر استفاده میکنند و این هم بسیار لذتبخش است و هم نگرانیهای خاص خودش را دارد.
محمد میگوید بازخوردهای کاربران در شبکههای اجتماعی و اطرافیان و سفرهایی که با تپسی میرود، حتی اگر منفی باشد باعث شده تا اثرگذاری کارش را به شدت احساس کند و این برایش جذاب است.
او در زمان شروع به کارش از چالشهایی که بخاطر حجم عظیم پروژها در دو اپلیکیشن سفیر و مسافر داشت میگوید و اینکه پیدا کردن باگها در این ابعاد چقدر مشکل بود و چقدر باعث شد یاد بگیرد و رشد کند.
میگوید تیم بزرگ، نیازمند مهارتهای نرم (Soft Skills) بیشتری مثل قدرت ارتباط برقرار کردن است و این تیم، افراد را در این ابعاد هم پرورش میدهد.
درباره مسائل فنی از محمد پرسیدم و اینکه نقطه قوت تیم اندروید را در چه میبیند و او هم همنظر با امیر میگوید:«ما خیلی سریع بهروز میشویم و همه بچهها از جدیدترین تکنولوژیها استقبال میکنند. مثالش هم فریمورک رابط کاربری Compose که مدت کوتاهیست ارائه شده اما ما به زودی به این تکنولوژی تغییر مسیر میدهیم چرا که هم خواناتر است و هم سرعت بسیار بالایی دارد و این ما را به اهداف کیفی که به دنبالش هستیم راحتتر نزدیک میکند.
محمد یکی از لذتبخشترین فعالیتهای درون تیمیاش را ورکشاپهای یک روزهای که با بچهها میگذارند تا تکنیک را یاد بگیرند میداند و میگوید که بخاطر شرایط دورکاری این ورکشاپها به صورت آنلاین ادامه دارد.
از او پرسیدم آیا خودش هم از اندروید استفاده میکند یا …؟ جوابش مثبت بود اما با خنده میگوید بعضیها خیانت میکنند و سراغ iOS میروند اما من نه.
محمد نقطه قوت فرهنگ سازمانی تپسی را همکاری موثر میان افراد و نظم و چیدمان دقیق و درست فرآیندها میداند و سرعت پیشرفت فردی را در تپسی بسیار بالا میبیند.
به او گفتم برای افرادی که میخواهند در آینده عضوی از تیم تپسی باشند حرفی داری، گفت: «اینجا، فضا و فرصتی فوقالعاده برای یادگیری وجود دارد.»
سهند زهتابچی – کارشناس برنامهنویسی اندروید
سهند ورودی ۹۱ دانشگاه در رشته کامپیوتر است که از اوایل عاشق برنامهنویسی بود. کار خود را با امنیت آغاز کرد اما اولین پروژهاش را در اندروید برای آب و فاضلاب و در سال ۹۵ انجام داد.
پروژه آب و فاضلاب یکی از افتخارات سهند است چون در طی این سالها همچنان خوب و موثر کار میکند.
از سال ۹۶ وارد فضای استارتاپی شد و در ادامه فعالیتهایش در این فضا به تپسی پیوست.
از سهند هم درباره چالشهایش با تپسی میپرسم و میگوید توقع کار از اپلیکیشن سطح یک مانند تپسی بسیار بالاست و این موضوع باعث سختی و در عین حال جذابیت کار میشود.
میگوید حساسیت و دقتی که باید در تپسی داشته باشیم، شاید در سایر مارکتها کمتر نیاز باشد و این ما را مجبور میکند تا همیشه بر لبه تکنولوژی حرکت کنیم و دائما بهروز باشیم.
از سهند میپرسم دورنمای شما در تپسی چیست؟ میگوید میخواهیم و تلاش میکنیم تا با بهترین اپلیکیشنهای دنیا در رقابت باشیم و در مقام مقایسه قرار بگیریم. شیرینی تپسی برای او این است که تاثیر کارش را به صورت مستقیم بر زندگی مردم میبیند و اعتقاد دارد کاربران تپسی بسیار سخت سلیقهاند و این باعث میشود ما سختتر تلاش کنیم تا بهترین باشیم.
سهند تمام فیچرهایی اپلیکیشن سفیر و مسافر را دوست دارد اما فیچر مورد علاقه او در تپسی امکان دسترسپذیری برای نابینایان است.
درباره الگوبرداری تپسی از برندهای بزرگ دنیا میپرسم، میگوید ما نیاز داریم تا تمام رقبا و برندها را از نظر فنی، محصول و تجربه کاربری تحلیل کنیم اما تلاشمان بر بومیسازی تپسی مطابق با نیاز کاربران است. او تپسی را شرکتی صرفا دنبالکننده نمیبیند و میگوید ما همیشه به دنبال آن هستیم که پیشرو باشیم.
روحالله چراغزاده – کارشناس ارشد برنامهنویسی اندروید
روحالله دوران آنبوردینگ خودش را در تپسی میگذراند و کمتر از ۲ ماه است که عضوی از تپسی شده اما در همین مدت اندک هم پویایی و ریتم تند کار در تپسی را کاملا حس کرده است و نظرش این است که این جریان، آدم را به وسط میدان کار میکشاند و خیلی سریع درگیر چالشها میشوی.
این فضا برای روحالله جذاب است و بزرگی کسبوکار تپسی را دلیل مهمی برای رشد میبیند.
روحالله ۳۰ ساله است و کارشناسی نرم افزار دارد و او هم مانند اکثر بچهها علاقهاش به برنامهنویسی را از دوران دبیرستان کشف کرده است.
او میگوید سال ۹۳ وقتی اولین گوشی اندرویدیاش را به دست گرفته فهمیده که چقدر دوست دارد در این بستر، کدنویسی کند و اندروید را مسیر اصلی شغلیاش انتخاب کرد.
با اینکه مدت زیادی از پیوستن روحالله به تپسی نمیگذرد اما او هم خیلی زود با رویکرد پیشروی روی لبه تکنولوژی، درون تیم اندروید تپسی همراه شده و این موضوع را یکی از قویترین جنبههای مثبت این تیم میداند.
از دید روحالله برای هر کسی که وارد تپسی میشود و در هرسطحی که باشد، فضای پیشرفت به شدت وجود دارد.
روحالله نمیتواند بین محصولات و فیچرهای تپسی بهترینش را انتخاب کند و میگوید وقتی در خلق یک محصول شریکی، دوستش داری اما وقتی اصرار به انتخاب یک مورد میکنم، «فیچر امنیت Shake» و «بازی زمان انتظار پذیرش سفر» را انتخاب میکند.
برای افرادی که میخواهند عضوی از تپسی شوند از اهمیت بسیار زیاد تپسی به ارتقای دانش افراد میگوید و معتقد است معدود مجموعههایی به این شکل دیده است که توسعه فردی را همراستا با منافع سازمانی و به همان میزان ارزشمند ببینند.
امیدواریم از خواندن صحبتهای تیم اندروید تپسی لذت برده باشید. ما در ادامه این مجموعه، با تمام تیمهای تپسی به گفتگو مینشینیم و از بالا و پایینهای کارشان در تپسی میشنویم.
اگر با خواندن این مطلب سوالی در ذهنتان شکل گرفته است که دوست دارید از هرکدام از بچهها بپرسید، اینجا با ما به اشتراک بگذارید.
عالی 3>
Good job
چقدر باحالین. ولی من فکر میکردم بیشتر باشین. یا شاید هم با چند تا از برنامه نویساتون مصاحبه کردین فقط.
تپسی جزو شرکتی هایی هستش که همه جا از تیم فنی خفنش صحبت میکنن. معلوم میشه که چرا خفنین. همین طوری ادامه بدین.
دورکار هم اگه خواستین جذب کنین ایمیل بزنین 🙂